Woning D

Project

Nieuwbouw nulenergiewoning

Ontwerper

EA+ architecten en ingenieurs

Taak EA+

architectuur, studie EPB, studie PHPP

Locatie

Assebroek

Foto’s

Lien Van Oyen

Deze compacte woning vlakbij Brugge is gecertificeerd als nulenergie-woning. Er werd maximaal gestreefd naar het beperken van diverse stromen (hergebruik van water, minimale energiebehoeften en maximaal gebruik van zonnewinsten) en het realiseren van een gebouw dat is opgebouwd uit bio-ecologische materialen.

De relatie tussen het gebouw en de buitenruimte is in dit ontwerp erg cruciaal. De woning verleent een prachtig zicht en toegang via de buitenkamer naar de tuin met ecologische vijver en beplanting, beide afgestemd op het verbeteren van de biodiversiteit in de omgeving. Bovendien is er ook een pluktuin geïntegreerd in deze stadstuin.

Woning D AssebroekWoning D AssebroekWoning D AssebroekWoning D AssebroekWoning D AssebroekWoning D Assebroek