Cohousing Houthalen

Project

Masterplan voor een cohousingproject

Ontwerper

EA+ architecten en ingenieurs

Taak EA+

haalbaarheidsstudie

Locatie

Houthalen

Foto’s

Dit masterplan werd opgemaakt om de haalbaarheid te onderzoeken voor een cohousingproject te Houthalen. Doelstelling was om het terrein autovrij te houden en de groene ruimte tussen het wonen maximaal te behouden. Het parkeren van auto’s gebeurt ondergronds aan de straatzijde van het terrein. Het parkeren van fietsen wordt over het terrein in de buurt van de voordeuren georganiseerd. De doorwaadbaarheid naar de omliggende omgeving wordt maximaal gerealiseerd voor fietser en voetganger. De woningen hebben allemaal een goede zuidgerichte oriëntatie en er is mogelijkheid om qua typologieën te diversifiëren. Het gemeenschappelijk paviljoen maakt de link met de straat en neemt een centrale plaats in op het terrein.