Woning DB

Project

Uitbreiding van een rijwoning

Ontwerper

EA+ architecten en ingenieurs

Taak EA+

architectuur, studie EPB

Locatie

Gent

Foto’s

Tina Verschaeve

Het oude magazijn met sheddaken achter deze woning werd gesloopt en maakte plaats voor enerzijds een luchtige uitbreiding van de leefruimte en keuken en anderzijds voor een ruime stadstuin.

De eetruimte werd ondergebracht in de voormalige eerste travee van het magazijn waarbij het dakprofiel behouden bleef. De steile noordzijde van het sheddak is volledig beglaasd en brengt een aangenaam zenitaal licht in de ruimte. Op de zuidzijde kreeg de leefruimte een houten glasgevel die de tuin naar binnen haalt.

Tussen de eetruimte en het hoofdvolume van de woning bevinden zich de keuken en naastgelegen patio. Ook de keuken baadt hier dankzij de houten glasgevel in het daglicht. De fijnheid van het schrijnwerk wordt doorgetrokken in de detaillering van onder meer de zichtbare roostering in de keuken.

Woning DB - De BoeverWoning DB - De BoeverWoning DB - De BoeverWoning DB - De BoeverWoning DB - De BoeverWoning DB - De Boever