Kantoor Playright

Project

Lage energie verbouwing en passief uitbreiding van een kantoor

Ontwerper

Lowette & Partners architects

Taak EA+

studie PHPP

Locatie

Brussel

Foto’s

Bart Gosselin

Dit beschermde herenhuis in Brussel werd volledig gerenoveerd naar zeer-lage-energiestandaard. De inrichting van het gebouw werd aangepast volgens de hedendaagse noden, de waardevolle historische elementen in interieur en gevels bleven hierbij bewaard en werden gerestaureerd.

Achteraan werd een nieuw volume aangebouwd dat dienst doet als vergaderzaal. Dit nieuwe volume werd gebouwd volgens de passiefhuisstandaard.

Deze aanpak heeft geleid tot een aanzienlijke reductie van de energievraag na renovatie (van 240kWh per m² tot 24 kWh per m²).

Dit project behaalde in 2014 de Europese Greenov Award. Greenov is een samenwerkingsverband van 8 lokale overheden in 5 Europese landen, dat ecologische of duurzame renovatie van bestaande gebouwen wil bevorderen.

kantoor Playrightkantoor Playright