Cohousing Woestgoed

Project

Bio-ecologisch cohousingproject met BEN-woningen

Ontwerper

EA+ architecten en ingenieurs

Taak EA+

architectuur, studie EPB

Locatie

Wondelgem

Foto’s

Woestgoed is een cohousingproject in de Gentse deelgemeente Wondelgem met 5 woningen, 3 appartementen en een gemeenschappelijk paviljoen. De site telt heel wat bomen die zoveel mogelijk behouden blijven en de gemeenschappelijke tuin onmiddellijk een uniek karakter zullen geven. Dankzij de horizontale accenten in de gevels, het terugspringen van de bovenste bouwlaag en het gebruik van twee gevelmaterialen worden de gebouwen in hun beleving op een menselijke schaal gebracht.

De woningen worden opgebouwd in houtskelet, het paviljoen en de appartementen in betonskelet met houtskelet schil rondom. Op die manier ontstaat een flexibele en op termijn aanpasbare structuur volgens de principes van het circulair bouwen.

Het volledige project is energiezuinig ontworpen uitgaande van BEN-woningen. De mogelijkheid bestaat bovendien om met minimale impact enkele woningen als passiefhuis uit te voeren.

woestgoed_cohousing_woestgoed_cohousing_ben