Woning K

Project

Energetische verbouwing en uitbreiding van een woning

Ontwerper

EA+ architecten en ingenieurs

Taak EA+

architectuur, studie EPB

Locatie

Loppem

Foto’s

Lien Van Oyen

Deze energetische verbouwing had als doel om de woning te herorganiseren in functie van levenslang wonen. Dit betekent dat alle functies op het gelijkvloers aanwezig moesten zijn bij het nieuwe ontwerp. De bestaande woning is halfopen, waardoor uitbreiding naast de woning de meest evidente optie was. Er werd op het gelijkvloers een badkamer en gastenkamer bijgemaakt. Op deze manier werd ook een link gelegd tussen de achterliggende leefruimtes die contact met de tuin hebben, maar nu ook met de straat. Er werd een semi transparante facade aan de straat gecreëerd die een zekere privacy moet garanderen, zonder de tuin en de leefruimtes volledig van het straatgebeuren af te keren.

Het bestaande volume werd energetisch gerenoveerd en de aanbouwen werden ingepakt in geprefabriceerde houtskelet wanden en dakelementen. De montage van het geheel gebeurde op één week tijd.

Woning K - KeignaertWoning K - KeignaertWoning K - KeignaertWoning K - KeignaertWoning K - KeignaertWoning K - Keignaert