Verbouwing naar lage energiewoning

Verbouwing naar lage energiewoning

2011 | Brugge
  • Ecologische Architectuur
  • Rijwoning op bio-ecologische wijze verbouwd tot lage energiewoning
  • K-peil = 24

Deze rijwoning werd gerenoveerd tot bio-ecologische zeer-lage-energiewoning. De woning is gelegen vlakbij de stadskern waardoor veel bereikbaar is te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. Er werd zeer praktisch en efficiënt omgegaan met de nieuwe indeling van de ruimtes. Door optillen van het dak van de uitbreiding werd het mogelijk hier een zuidgericht raam te voorzien. Dit staat garant voor gratis zonnewarmte, veel daglicht en een aangenaam ruimtegevoel binnenin.

De volledige woning werd voorzien van balansventilatie, centrale (vloer)verwarming met houtpellets en een zonneboiler. Hiermee bedraagt de totale stookkost voor de woning 25 € / maand.