Woning B

Project

Energetische renovatie en uitbreiding van een halfopen woning

Ontwerper

EA+ architecten en ingenieurs

Taak EA+

architectuur

Locatie

Sas Van Gent

Foto’s

Johnny Umans

Deze bestaande woning net over de Nederlandse grens werd uitgebreid door het speels verderzetten van de oorspronkelijke dakvorm. In het nieuwe volume bevinden zich de keuken en dubbelhoge leefruimtes, die zich dankzij de dakvorm en hoge ramen openen naar de tuin. Centraal in de leefruimte staat een op maat ontworpen en gebouwde leemkachel die tevens geïntegreerd werd in meubilair en trap naar de verdieping.

Het nieuwe volume is opgebouwd in een houtskeletstructuur, het bestaande volume werd rondom ingepakt met een geïsoleerd houtskelet. De ritmiek in de houten gevelbekleding wordt rondom doorgetrokken en ordent onder meer raam- en deuropeningen en hemelwaterafvoeren.

houtbouw houtskelet