woning L

Project

Nieuwbouw passiefhuis

Ontwerper

EA+ architecten en ingenieurs

Taak EA+

architectuur, studie EPB, studie PHPP

Locatie

Zedelgem

Foto’s

Jean Godecharle

Deze nieuwbouw passiefwoning werd ontworpen binnen een compact volume, maar met een rijkelijke lichtinval. De zuidzijde bevindt zich aan de straatkant, maar om zonnewarmte en -licht toch diep in de woning te kunnen binnentrekken werd in de voorgevel een groot zonneraam geplaatst dat uitgeeft op een vide boven de keuken.

Door het samenspel van hout-aluminium ramen met klassieke inbouw en houten blokramen in combinatie met de nis aan de inkomzone krijgt de woning met strakke vorm een speelse toets.

Structureel is de woning een houtskeletstructuur met bio-ecologische materialen. Naast passief en bio-ecologisch is deze woning ook fossiel-vrij dankzij de condenserende pelletketel met zonneboiler die instaat voor verwarming en sanitair water. Dankzij een combinatie van een grondbuis voor de ventilatie, mooi ge├»ntegreerde zonwering aan de ramen en thermische massa op de juiste plaatsen, is het in deze woning ook ’s zomers heel aangenaam toeven.

1_ pasiefwoning zedelgem Lisabeth2_ pasiefwoning zedelgem Lisabeth2_ pasiefwoning zedelgem Lisabeth