Woning M

Project

Energetische renovatie halfopen rijwoning

Ontwerper

EA+ architecten en ingenieurs

Taak EA+

architectuur, studie EPB

Locatie

Brugge

Foto’s

EA+ architecten

Een typische halfopen  woning uit de jaren ‘80 wordt helemaal op maat van de nieuwe eigenaar aangepast en gepersonaliseerd. Dit resulteert in een nieuwe aanbouw aan de tuinzijde. In de tuin bevinden zich een aantal monumentale beuken. De aanbouw bestaat uit een dwarse nok op de bestaande nok waardoor in de achterbouw een grote hoogte ontstaat om veelvuldig licht binnen te brengen en om het zicht op de bomen te versterken. Op de verdieping worden de te kleine kinderkamers uitgebreid tot in deze nieuwe achterbouw. De kinderkamers hebben eveneens een doorzicht naar de tuin en hebben een karaktervolle ruimtelijkheid. Er is een voorbouwgevel voorzien voor de vliesgevel als zonnewering en omwille van privacy. In de vide wordt een net gespannen als lig- en “chill” ruimte voor de kinderen.