bio-ecologisch
Architectenbureau

Bio-ecologisch bouwen

Bio-ecologisch bouwen is bouwen met respect voor mens, milieu en klimaat. Het betekent zorgzaam omgaan met grondstoffen, materialen, energie en water. Het betekent ook ontwerpen in functie van de mensen die het gebouw zullen gebruiken. Een gebouw moet gezond, aangenaam en functioneel zijn. Dit alles in een toekomstgericht kader waarbij het gebouw ook op langere termijn kan aangepast worden aan wijzigende behoeften.

Eén bio-ecologisch gebouw zal de klimaatverandering niet tegenhouden. En toch kunt u als individu uw steentje bijdragen. Het is immers de optelsom van alle kleine individuele inspanningen die op wereldschaal het verschil zal maken. Wij zetten daarom bij al onze projecten volop in op hernieuwbare en integraal duurzame oplossingen.

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.”

Albert Einstein

Duurzame strategieën

Een duurzaam gebouw maakt gebruik van bio-ecologische materialen en circulaire bouwwijzen, heeft een beperkte vraag naar energie en water, en houdt rekening met gezondheid van binnenklimaat en buitenomgeving.

Hebt u een bestaand gebouw en wenst u een energetische renovatie, een volume-uitbreiding of een herbestemming? Wij benaderen dergelijke projecten met respect voor de aanwezige architecturale waarde en de ingebedde grijze energie in het gebouw. Wij gaan bij voorkeur voor hergebruik, sloop is tweede keus.

Wenst u een nieuw project te realiseren? Dan gaan wij op maat van de specifieke vraag aan de slag met een van de vele bio-ecologische bouwwijzen waar wij ervaring mee hebben. Wij ontwerpen uw project klaar voor de toekomst.

U vindt bij eA+ de juiste partner voor alle bouw en verbouwingsprojecten met duurzame insteek. Dat kan gaan van een particuliere woning over meergezinswoningen of co-housingprojecten tot een verscheidenheid aan niet-residentiële gebouwen. Op onze projectenpagina vindt u een overzicht van onze realisaties.

Persoonlijke aanpak

Zoekt u een partner die vanuit een persoonlijke overtuiging en authentiek engagement actief en oplossingsgericht handelt? Al onze projecten hebben één projectverantwoordelijke als centraal aanspreekpunt en worden mee opgevolgd door de vennoten. Wij werken met de meest actuele BIM-software en besteden veel zorg aan detaillering.

Met onze kantoren in Gent en Brugge volgen we werven van nabij op. Onze kantoren situeren zich in een bio-ecologisch nulenergiegebouw/circulair kantoorgebouw en liggen vlakbij openbaar vervoer. Een werfbezoek doen wij duurzaam, met openbaar vervoer, de fiets of autodelen.

Heb je een project in gedachten?

Contacteer ons vrijblijvend en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.