Studiebureau

duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen

De bouwsector is verantwoordelijk voor bijna 40 procent van de totale wereldwijde CO2-uitstoot. In het kader van de klimaatdoelstellingen moet deze uitstoot drastisch verminderen. Een transitie naar een duurzamer patrimonium is dé grote uitdaging van de toekomst.

Het realiseren van een duurzaam bouwproject vraagt specifiek inzicht en expertise, die reeds van bij het begin van het ontwerpproces moet aanwezig zijn. Het hele bouwteam moet mee in deze transitie: opdrachtgevers, architecten, studiebureaus, aannemers,… Om dit proces in goede banen te leiden kan u eA+ als studiebureau duurzaam bouwen inschakelen.

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.”

Albert Einstein

Doe beroep op onze ervaring

Ons studiebureau heeft jaren aan expertise in energiezuinig, bio-ecologisch en duurzaam (ver)bouwen, ook vanuit de positie van architect. We volgen bovendien alle recente evoluties op de voet.

Dat maakt ons de geschikte partner voor het mee ondersteunen van allerhande projecten die een hoge ambitie op het vlak van duurzaamheid vooropstellen. Ongeacht schaal of programma kunnen wij steeds de geschikte studies en adviezen aanleveren, desgevallend in samenwerking met gespecialiseerde partners uit ons netwerk.

Wat doen wij?

Ter ondersteuning van bouwprojecten met hoge ambities op vlak van duurzaamheid, bieden wij volgende diensten aan:

  • Studies integrale duurzaamheid met GRO en BREEAM
  • Consultancy bio-ecologisch materiaalgebruik en circulair bouwen
  • Opmaak van LCA-studies met TOTEM
  • Opmaak van materialenpaspoort
  • Dynamische simulaties van energiegebruik en comfort

Heb je een project in gedachten?

Contacteer ons vrijblijvend en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.