Notariaat MVQ

Op een geaccidenteerd hoekperceel werd een BEN kantoor gerealiseerd van 400m2 met bijhorende parkeergelegenheid en archiefruimte. Het ontwerp voor Notariaat MVQ organiseert het binnenkomen aan de twee zijden via twee in elkaar verstrengelde volumes. Beide inkomdeuren komen uit op de circulatie as en de ontvangst. De kantoorruimtes zijn hierrond georganiseerd.

De technieken werden op rationele wijze geïntegreerd door alle ruimtes op te bouwen rond grote centrale kokers die uitkomen in de kelder van het gebouw. De schikking van de volumes zorgen voor kwalitatieve groene buitengebieden en zichten op een niet evident perceel.

Notariaat MVQ behaalde een E20-peil en is eveneens voorzien op toekomstige implementatie van batterijen voor energieopslag. Op de daken werd de maximale hoeveelheid fotovoltaïsche panelen voorzien, er werd gekozen voor warmtepompen en verlichtingstoestellen met laag energieverbruik. Er werden geen verlaagde plafonds voorzien, zodat de massa binnen het gebouw maximaal intact blijft in functie van het zomercomfort.

Project BEN kantoorgebouw
Ontwerpers eA+ architecten en ingenieurs
Taak architectuur, studie energie
Locatie Sint Kruis
Tags , , , ,