Woning KM

De Woning KM en alle bijgebouwen is vormgegeven onder drie parallelle gelijklopende hellende daken waarvan de dakvlakken onderling zijn verschoven. Op deze manier ontstaat een boeiend ruimtelijke ervaring die de kwaliteiten van de omgeving uitlicht en de mindere elementen net aan het zicht onttrekt. De overkragende elementen zorgen meteen voor een aantal overdekte buitenruimtes, zonder kolommen. Deze overkragende daken doen ook meteen dienst als vaste zonnewering.

Het geheel werd opgetrokken uit een combinatie van houtskeletbouw en Cross Laminated Timber (CLT) (Kruishoutliggers). Binnen voelt de bewoner steeds de aanwezigheid van de dakstructuur omdat de ruimte tot aan het dak opengehouden blijft. Keukenmeubilair en binnendeuren werden consequent mee uitgevoerd in hetzelfde materiaal.

De Woning KM wordt verder voorzien van een geothermische warmtepomp met vloerverwarming, PV panelen, zonneboiler en de meest energiezuinige toestellen tot het gebouw als energieneutraal kan worden beschouwd. Fotovoltaïsche panelen worden om esthetische redenen voorzien op het binnendak. De woning heeft een E-peil 15.

Project Nieuwbouw nulenergiewoning
Ontwerpers eA+ architecten en ingenieurs
Taak architectuur, studie EPB, interieur
Locatie Westkapelle
Foto's Jean Godecharle
Tags , , ,