Woning LE

Project

Energetische renovatie en uitbreiding van een rijwoning

Ontwerper

EA+ architecten en ingenieurs

Taak EA+

architectuur, studie EPB

Locatie

Kuurne

Foto’s

Lien Van Oyen

Na het afbreken van een typische achterbouw en het realiseren van een nieuwe uitbreiding kreeg deze woning de connectie met de tuin die ze altijd miste.

Het schuin oplopend plafond in de eetruimte in combinatie met de lichtstraat brengen overvloedig daglicht binnen in de leefruimtes. De lichtstraat zonder tussenstijlen zorgt voor een ongehinderd zicht op de wolkenhemel, terwijl het schuifraam de leefruimte naadloos laat doorlopen in de tuin.

Aan de voorgevel bleef het oorspronkelijke karakter van de woning bewaard. Aan de achterzijde wordt de gevelpleister gebroken door de grote glaspartijen en de houten uitbekleding van de luifel.

Een aantal voorzieningen werden nu reeds genomen om op termijn levenslang wonen toe te laten. Door ook het bestaande volume mee te isoleren en de technieken te vernieuwen is dit bovendien een erg energiezuinige woning geworden.

Woning LE - LembrechtsWoning LE - LembrechtsWoning LE - LembrechtsWoning LE - LembrechtsWoning LE - LembrechtsWoning LE - Lembrechts