Technologiecampus Gent

Project

Passief uitbreiding van een universiteitscampus

Ontwerper

Bast architects & engineers

Taak EA+

studie EPB

Locatie

Gent

Foto’s

Deze uitbreiding van Technologiecampus Gent van de KU Leuven is gebouwd volgens de passiefhuisstandaard en maakt gebruik van gezonde en milieuverantwoorde bouwmaterialen.

Het omvat leslokalen die ontworpen zijn als een gecontroleerde en vergelijkende testomgeving met reële gebruikers. Het binnenklimaat wordt er continu gemeten en de werking, de regeling en het energieverbruik van de HVAC-installatie, de verlichting en de zonnewering worden geëvalueerd en bijgehouden.

Uniek is dat de sturing van de HVAC-installatie, verlichting en zonwering kan gewijzigd worden voor onderzoeksdoeleinden. Zo kunnen innovatieve ontwerp-, berekenings- en monitoringsmethodes van zowel gebouwschil als technische uitrustingen in zeer lage-energie schoolgebouw geoptimaliseerd worden.
Het project werd in 2013 bekroond met de persprijs van de 2020 Challenge.

Technologiecampus GentTechnologiecampus Gent